Det finns en trend att Photoshopping Celeb-bilder uppfyller “moderna skönhetsstandarder”, och vissa säger att de är trasiga


Julia Roberts

Sociala medier, som Disney World, skulle vara den lyckligaste platsen på jorden tills vi insåg att det kunde göra mer skada än nytta. Särskilt när det gäller den så kallade Insta-estetiken, som främjar kraftigt förändrade och fotoshoppade bilder för att visa en felfri kroppsbyggnad. Och eftersom de nu har blivit normen, inser människor också den skada de gör för vår självkänsla, mental hälsa och kroppsbild.

En Twitter-användare @ivadixit har uttalat sig mot den nya “trenden bland estetiska Instagram-konton” som tar gamla bilder av kvinnliga kändisar och kör dem genom ansiktsförändringsappar för att ge dem det heta Insta-utseendet. Problemet är att kvinnorna på bilderna redan är extremt vackra och Photoshop bara tar dem längre bort från verkligheten.

Medan människor på sociala medier visar sina blandade känslor om den här trenden, låt oss ta en titt på Insta-hot kändisredigeringar för att ta reda på vad allt detta krångel handlar om.

Mer: Instagram t / t: boredpanda

Angelina Jolie

Vi verkar alla känna till det faktum att sociala medier inte är det bästa stället för alla som lider av dålig kroppsbild och låg självkänsla, särskilt tonåringar som tenderar att vara som mest utsatta. Den sista #StatusOfMind Undersökningen, som omfattade nästan 1 500 tonåringar och unga vuxna, visade att Instagram är det värsta sociala medianätverket för mental hälsa och välbefinnande.

Och även om det fick poäng för självuttryck och självidentitet, avslöjade undersökningen att plattformen är förknippad med ångest, depression, mobbning och rädslan för att missa den. Det senare är just anledningen till att så många ungdomar fortfarande använder plattformen, även om de är medvetna om den negativa effekt det har på dem.

Kate Winslet

“Att se vänner hela tiden på semester eller njuta av utekvällar kan få unga människor att känna sig missade medan andra tycker om livet”, säger rapporten #StatusOfMind. “Dessa känslor kan främja en” jämför och förtvivlan “attityd.”

Detta gäller särskilt när det gäller enormt populära skönhets- och modeartiklar. Instagram-användare har skapat hela Insta-hett utseende som har ett perfekt glamoröst ansikte, en noggrant ordnad bakgrund, felfri klumpig hud och fulla läppar. Detta cyborgiska utseende eskalerades ytterligare av sociala medier, influenser, facetune och plastikkirurgi.

Jennifer Aniston

Och även om tidskrifter länge har redigerat foton av kändisar, tack vare Photoshop, Facetune och andra selfie-redigeringsappar, har det perfekta fotot blivit tillgängligt för nästan alla.

När gränserna för verkliga och fiktiva blir alltmer suddiga kan det vara lätt att glömma att många av bilderna på sociala medier jagar en blick som aldrig föddes i den verkliga världen. Livlös och till och med skrämmande ber oss att ompröva hur vi lät dessa förvrängda skönhetsstandarder bli normen.

Monica Bellucci

Angelina Jolie

Rihanna

Anne Hathaway

Brooke Shields

Jennifer Lawrence

Kristen Stewart

Margot Robbie

Catherine Zeta Jones

Shakira

Cameron Diaz

Cameron Diaz

Johnny Depp och Winona Ryder

Emilia Clarke

Julia Roberts

Anne Hathaway

Jennifer Aniston

Beyonce

Penelope Cruz

Beyonce

Rihanna

Anne Hathaway

Miley Cyrus

Brooke Shields

Natalie Portman

Audrey Hepburn

Megan Fox

Mila Kunis

Blake Lively

Aishwarya Rai

Julia Roberts

Meghan Markle

Denise Richards

Angelina Jolie

Marilyn Monroe

Angelina Jolie och Jennifer Aniston

Kate Winslet

Ornella Muti

Megan Fox

Johnny Depp

Dakota Johnson

Miley Cyrus

Dakota Johnson

Brad Pitt och Jennifer Aniston

Phoebe Tonkin

Preity Zinta

Dakota Johnson

Miley Cyrus

Emilia Clarke

Ruslana Korshunova

Rani Mukerji

Lily Rose Depp

Rosie Huntington-Whiteley

Nina Dobrev

(Besökt 1 gånger, 12 besök idag)

Källa

Lämna en kommentar