Otroliga västerländska målningar av Mark Maggiori


Mark Maggiori är en fransk målare som målar moderna cowboys i det nostalgiska amerikanska väst. Maggioris tillvägagångssätt är realistiskt och professionellt. Maggiori är examen från den prestigefyllda Academie Jullian i Paris, Frankrike och bor för närvarande i USA.

Mer: Mark Maggiori, Instagram, Facebook

Vid 15 års ålder besökte Maggiori USA och åkte längdskidor med sin farbror, det var kärlek vid första anblicken. Ända sedan den resan drömde han om att återvända för att bo i det amerikanska väst. Efter examen från Academie Jullian 2000 rekryterade Disney Studios Maggiori med en prestigefylld Art Director-position i Los Angeles, CA. Maggiori avböjde erbjudandet att stanna i Paris där han kunde vara fri att utmärka sig inom olika typer av konst, inklusive fotografi, animering och musikvideo-regi, allt medan han ledde rockbandet Pleymo som sångare. År 2001 undertecknade Pleymo med Sony-skivor och turnerade världen i 10 solida år, och drömmen om det amerikanska västern lämnade honom aldrig.

Med sin önskan att upptäcka Amerika återvände han till USA med en filmkamera och förlorade sig i det södra landet i flera månader. Genom att styra musikvideor fick han möjlighet att resa runt i landet, inklusive Los Angeles, där hans liv förändrades. Petecia Lefawnhawk, var en begåvad och mycket kreativ konstnär som bodde i Los Angeles. Maggiori hade turen att arbeta med henne i en av hennes musikvideor; detta möte förändrade livets gång för alltid. Lefawnhawk introducerade Maggiori till spökstäderna i väst, inklusive Chloride, Arizona där hon växte upp. Det var i denna miljö som Maggiori regisserade en långfilm “Johnny Christ” 2010. Strax efter att de besökte National Cowboy and Western Heritage Museum i Oklahoma City … och det var dagen Maggiori bestämde att han ville stoppa allt och ägna sitt liv det är att dokumentera det amerikanska väst. Idag bor Maggiori i Los Angeles, Kalifornien med sin fru Petecia och målar amerikanska västern på heltid.

”Jag älskar att måla och drömma om de gamla goda dagarna, Cowboys representerade alltid för mig en tid då Amerika fortfarande var ett lovande land … en stor dröm för dem som ville ha det, före företag och plast … Jag försöker måla bitar som själva berättar en historia och ger föreställningen lite nostalgi, ett ögonblick för att komma ihåg hur det kändes att åka häst i ett öppet område. Jag är så fascinerad av tiden 1860 till 1910 i Europa och i Amerika. Det var någon guldålder. ”- Mark Maggiori

(Besökt 1 gånger, 46 besök idag)

Källa

Lämna en kommentar