Professionella tips för fotografering av bröllop


De som arbetar som professionella fotografer får många samtal för att täcka bröllop. Eftersom par vill få ut det mesta av dessa speciella dagar kommer de att betala pengar för att få bästa möjliga foton. Om du vill komma in i den professionella fotografibranschen, se till att du använder dessa tips för att hjälpa dig under ett bröllop.

Fotografera bröllop ensam

Om du arbetar som frilansare kan du behöva hantera all fotografering ensam. Se till att du förbereder dig ordentligt genom att ta med reservutrustning. Detta inkluderar extra kameror, batterier och blixtar. På det här sättet, om något går sönder eller slutar fungera, kan du fortfarande ta bilder.

För att komma bort från den sista punkten vet du aldrig när något kan gå fel som fotograf. På grund av detta måste du förbereda dig i förväg genom att ta med reservplaner och extra utrustning. Eftersom du inte kan lita på någon annan för att täcka oväntade problem måste du förbereda dig ordentligt.

Kom ihåg att du måste ta varje bild så att du inte kan vara på två platser samtidigt. Planera dina foton i förväg så att du kan få varje foto dina kunder vill ha. Detta inkluderar att välja vilka foton du vill ta och var du vill stå.

Du bör också prata med brudgummen och ta bilder av honom tidigt på morgonen. När du väl har tagit bilder med honom måste du träffa bruden och ta bilder av henne. Detta gör att du får tillräckligt med tid för att få bilder av dem båda.

Ta med en skottlista

För att se till att du täcker allt under bröllopet, ta med en skottlista. En skottlista innehåller alla de olika bilder som dina kunder vill att du ska ta med andra som du tror kommer att se bra ut. Detta hjälper dig att förbereda och planera ditt bröllop.

När du förbereder en skottlista bör du prata med bruden och brudgummen i förväg. Ta reda på vad de vill ha och namnen på viktiga familjemedlemmar. Detta hjälper dig att inkludera bilder av dessa människor, och listan hjälper dig att undvika att sakna någon.

Detta hjälper dig också att se vad dina kunder vill ha. Baserat på de bilder de begär, vet du vilka bilder du ska fokusera på och allt annat du ska lägga till. På så sätt kan du möta deras behov och ta de bilder de vill ha.

Se också till att du pratar med DJ eller bandet. Detta hjälper dig att räkna ut när du ska spela vissa låtar så att du vet när du ska göra kameran redo. Om de till exempel spelar en romantisk långsam sång har du möjlighet att ta en bild av paret som dansar.

Väskor och belysning

Som fotograf vet du att du måste få rätt position och belysning för att dina foton ska se så bra ut som möjligt. Detta inkluderar att ta dem på ett sätt som får paret att se bra ut. Om de inte gillar hur de ser ut på en bild kommer de inte att tycka om bilden.

För att få dina par att se bra ut bör du ta bilder två gånger: en timme före solnedgången och efter solnedgången. På så sätt kan du få perfekt belysning på samma platser så att par kan välja vilka de gillar bäst.

Var noga med att använda blixt- och videolampor så att du kan frysa ögonblick under mottagningen. På det här sättet kan du få rätt belysning på vägen och få några vackra bilder för bruden och brudgummen.

Förstå bröllopstraditionerna

Kom ihåg att varje bröllop kommer att ha skillnader beroende på par. Detta varierar beroende på bakgrund, kultur och religiösa övertygelser. Se till att du förstår de viktiga händelserna i bröllopet så att du kan ta bilder av dessa stunder.

Till exempel kommer ett indiskt bröllop att ha en baraat och ett judiskt bröllop kommer att ha en ketubah-signatur och en horrah. Om du tar bilder för ett kinesiskt bröllop, överväg deras teceremoni. Se till att du pratar med paret i förväg så att du vet när du ska ta bilder och när du ska undvika att göra det.

Tekniskt: Objektiv och inställningar

Kom ihåg att du behöver olika linser och inställningar, beroende på var bröllopet ligger. Om du till exempel tar bilder i en kyrka behöver du en lång och snabb lins. Men om du vill ha en äkta fotojournaliststil bör du använda en 35 mm-lins större delen av dagen. Enligt STAK, en bröllopsfotograf i NYC, ”90% av bröllopsfoton vi tar är antingen med ett 35 mm eller 85 mm objektiv. 35mm är perfekt för att fånga ögonblick och berätta historier. 85mm smickrar dina brudar! ”

Kom ihåg att alltid hålla ögonen på slutartiden. Vanligtvis ger 1/250 dig en skarp bild. Det gör att bilderna ser tysta ut. Lägre hastigheter ger dig mer ljus, men kan ha lite rörelse i bilderna.

För att lägga till den sista punkten, oroa dig inte för hög ISO eftersom du behöver den för att bibehålla slutartiden. Se till att du tar med extra minneskort. På det här sättet kan du ta så många foton som du vill samtidigt som du minimerar bekymmerna för “dåliga foton”, eftersom du har gott om utrymme och möjligheter att ta fler bilder. Det finns så många stunder att fånga på din bröllopsdag, så ta med extra kort!

Fler tips om bröllopsfotografering

En bra idé är att se till att ha ett förlovningssession med paret. Detta hjälper dig att lära dig vad de vill när de bygger förtroende för dig.

Och på din bröllopsdag, om du kan, ta med en ny fotograf för att få fler bilder. Detta gör att du kan täcka mer mark tillsammans och få alla bilder du behöver. Utöver detta behöver du inte springa runt direkt under bröllopet, och det är roligare att skjuta med en partner också.

Slutligen, ett proffstips, se till att äta din måltid i receptionen. Gå inte till köket eller ett bakrum med de andra leverantörerna. Försök att äta i samma rum som bruden och brudgummen, så kommer du att vara där om något spontant händer under mottagningen!

Slutsats

Det är ett stort ansvar att fotografera ett bröllop, men du kan förbereda dig för det. När du använder dessa tips kommer du att bli bättre som fotograf och arbeta på ett sätt som gynnar dina kunder. Gör ditt bästa för att arbeta med dem så att de får bilder av sina drömmar.Källa

Lämna en kommentar