Se Inside a 1926 Rolls-Royce Phantom, den dyraste Rolls-Royce som någonsin gjorts


Bilen beställdes av affärsbaron Clarence Gasque för sin fru Maude, en anhängare av fransk design från 1700-talet, och det är fortfarande ett av de mest inspirerade exemplen på skräddarsydda turistbussar den här dagen.

t / t: vintag.es

Kallas Phantom of Love, var bilen skräddarsydd av Charles Clark and Sons. Företaget var under instruktioner från Gasque (CFO för Woolworths i Storbritannien) att den raffinerade fyrdörren skulle vara mer imponerande än Rolls-Royce Silver Ghost skapade för en av sina kamrater, Surefire Snow, oavsett kostnad.

Med detta i åtanke reproducerades en sedanstol som ägdes av Marie Antoinette som mittpunkten i kabinen – en som hade en mobilversion av Versailles.

Extra inkluderade ett Aubusson-gobeläng (som det tog nio månader att göra), en väggmålning med lekfulla keruber, ett böjt drickskåp (extra nedfällbara sittplatser), sidoskåp, en Ormolu-klocka, två porslinvaser (med blommor gjorda av förgylld metall och emalj) , och i hörnen, kerubiska belysningslampor.

När det färdigställdes uppgavs leveranskostnaderna vara £ 6500 (ungefär motsvarande £ 400,000 eller $ 513,000 i dag), med £ 4500 (cirka $ 277,000 eller $ 355,000 idag) spenderat på inredningen ensam. Det är troligt att denna kaross var den dyraste någonsin byggd på ett Rolls-Royce-chassi. och därför att hela bilen var den dyraste Rolls-Royce som någonsin byggts.

Gasques skulle njuta av den magnifika vagnen i endast 18 månader när Gasque dog i oktober 1928. Bilen lagrades där den stannade fram till fru Gasques död 1952.
(Besökt 1 gånger, 12 besök idag)Källa

Lämna en kommentar